slogan

slogan

Zoek en boek je vakantie

Tros programma: Ik Vertrek familie Hoek vertrekt naar Tsjechie

Familie Hoek uit Wormer en HeemskerkWij zijn de familie Hoek uit Heemskerk, voorheen Wormer.
v.l.n.r. Eric (34) Maikel (32) Corrie (54) Jan (55) en Patrick (30)

Wij zijn geboren in de Zaanstreek en hebben jarenlang in Wormer gewoond. Echte Zaankanters dus. Vandaar onze foto op de Zaanse Schans.

Al jaren dachten wij erover om samen met de kinderen te gaan emigreren naar het buitenland en daar een camping te beginnen. Echter toen onze jongens groot genoeg waren en wij er aan toe waren onze droom te realiseren, werden de plannen veranderd.
Wij, Jan en Corrie, draaien de camping grotendeels alleen. Onze jongens wonen in Nederland. Ze helpen daar waar ze kunnen en zijn af en toe bij ons.

Omdat Tsjechië een prachtig mooi, betaalbaar, en vriendelijk land is,  wekte dit onze interesse. We zijn daar op vakantie geweest en hebben gelijk bezichtigingen gedaan. De boerderij hebben we bezichtigd toen we twee dagen in Tsjechië waren en we waren opslag verliefd.

Nu zijn wij de trotse eigenaar van een schitterende grote herenboerderij (buiten gebruik sinds 1965) gelegen in het mooie plaatsje Radim in de provincie Pardubice (Oost-Bohemen), 110 km ten oosten van Praag en ongeveer 1100 km van Heemskerk. De voormalige boerderij heeft een grote boomgaard met appels, pruimen, kersen en walnoten, er staan oude bijenkasten en antieke landbouwmachines. Het huis en de stallen staan op een lap grond van 3000 m², met daaromheen 5 ha landbouwgrond waarvan een gedeelte onze camping is geworden. Langs ons terrein loopt een stromend beekje welke vanaf de camping wel hoorbaar, maar niet zichtbaar is. Met de grond waar de gebouwen op staan en de boomgaard mee bezitten wij 6,4 ha grond.

Ons avontuur is gevolgd, gefilmd en uitgezonden door het TV programma Ik vertrek van de TROS, dat wordt uitgezonden op NPO1. De uitzending van onze aflevering was op  11 oktober 2007:  de familie Hoek. Hierin zien jullie hoe wij ons 1e jaar hebben beleefd en zijn doorgekomen.

Wij willen aan iedereen die de uitzending alsnog gaat bekijken aangeven dat de camping inmiddels is gerealiseerd en wij erg trots zijn op het resultaat. Dit hebben wij echter niet met zijn tweetjes gerealiseerd, maar met behulp van onze 3 kanjers van zoons. Zonder hun hulp hadden we nog niet zover geweest!

De aflevering is erg erg leuk geworden en wij willen hierbij dan ook de filmcrew hartelijk bedanken voor de leuke dagen die wij met hun hebben meegemaakt. Ze hebben de opnames makkelijk voor ons gemaakt door hun open en spontane manier van omgaan met ons. Het was erg gezellig!!

Bedankt......Hester (regie), Tjodie (geluid), Roderique (camera), Remie, Joost en de andere camera- en geluidsman!

1 jaar later

25 september 2008 uitzending van de Ik vertrek aflevering"1 jaar Later" We zijn geintervieuwd door journalisten van de telegraaf, troskompas en een journaliste van de regionale kranten. Er zijn artikelen over ons geplaatst in de kranten. Gelijk daarna kwam de camaraploeg langs om "1 jaar" later te filmen. De uitzending geeft helaas niet de realiteit waar. We zijn er nog steeds en we zijn een succes geworden.

Bekijk onze video

Kort zelfgemaakt filmpje over de camping op Youtube (4 jaar na de eerste Ik vertrek aflevering) Patrick heeft een compilatie gemaakt van de hoogtepunten van de 2 afleveringen en een aanvulling hierop.

Het "Ik vertrek boek" met 13 bijzondere emigratieverhalen.

Het boek met 13 verhalen van de afleveringen van "Ik vertrek" is nu te koop via de boekhandel en bol.com. Wij staan daarin!!!! Klik hier voor meer informatie.

fotoboek gr

Bekijk onze foto's

Bekijk alle foto’s van Camping Na Venkove en laat je inspireren voor je eigen vakantiefoto’s!

Bekijk onze foto's
video gr

Bekijk onze video

Bekijk onze video en laat je rondleiden over onze camping, neem een kijkje in de kantine en kijk mee tijdens het spelen.

Bekijk de video
tsjechie gr

Er op uit in Tsjechie

Ontdek Tsjechië tijdens je kampeervakantie op Camping Na Venkove, er is ontzettend veel te doen in de omgeving. Wij geven je vast enkele tips…

Ontdek de mogelijkheden

wistudatWist je dat...

  • Camping na Venkove op amper 800 km rijden van Nederland ligt
  • Je de mooiste wandel en fietstochten door de omgeving kunt maken
  • Midden in de Oost-Bohemen ligt, met de schoonste lucht van heel Tsjechië
  • Je in onze kalender kunt kijken wanneer er leeftijdsgenootjes op de camping zijn
  • Je gratis van wifi gebruik kunt maken

Ervaar de gastvrijheid op een Nederlandse camping in de prachtige omgeving van Tsjechië!

anwbcampcz50campingassist50huurtent50tentengids50boerencamping50campinginfo50logo 238x52vakantiemetkinderenminicampingcardsvrCampingNavigatoralan rogers logo new 640x438svr 50

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.

Sitemap | Ontwerp & realisatie TenZer