slogan

slogan

Zoek en boek je vakantie

Tips en weetjes voor de reis naar Tsjechie

GPS coördinaten:

GPS coördinaten (dmm) N49° 54. 28' E16° 1.27' ( 49 54 28, 16 1 27 )
GPS coördinaten (deg) N 49.90777, E 16.02417
GPS coördinaten N 49 54.466, E 16 1.45

Tolvignet

Denk aan het tolvignet. Koop het direct over de grens! Deze is nodig voor de snelwegen. Betalen kan ook met Euro's, alleen betaal je dan wel wat meer. Vaak staat de politie tijdens het hoogseizoen al klaar om bekeuringen uit te delen. Boete 500 kronen! Denk eraan om het kenteken op het vignet te schrijven voor je het op de autoruit onder op de ruit aan de passagierskant vastplakt. Niet los in de auto leggen en ook niet met plakbandjes vastzetten. Niet goed ingevuld en niet goed vastgeplakt levert ook een hoge boete op. De politie kan jullie aanhouden en het controleren. Er zijn 3 vignetten te koop en een jaarvignet kost: 1500 kronen = ongeveer 60 euro, een maand kost: 440 kronen = ongeveer 17,50 euro en een vignet voor 10 dagen kost 310 kronen = ongeveer 12,50 euro.

Weetjes voor onderweg:

Verlichting: ALTIJD aan. Ook hier staat een boete op!

Noodnummers:

Noodgevallen 112, Politie: 158, Stadspolitie 156, Reddingsdienst 155, Brandweer 150

In Tsjechië kunnen de toiletten in sommige restaurants of tankstations niet op slot. Deur open is vrij, deur dicht is bezet. Indien zonder slot, denk er aan ook de deur open te laten na vertrek. Dit geldt in sommige openbare toiletten en niet op onze camping.

In Tsjechië zijn de broodjes en koffie veel goedkoper dan in Duitsland. Wil je toch in Duitsland wat halen, kies dan voor een Autohof. Daar is vaak een restaurant, soms zelfs een Burger King als je daar van houdt en maximaal 2 km van de snelweg.

Maximum snelheid in Tsjechië

is 130 op de snelwegen. Met aanhanger is dat 80 km. Voor de andere wegen geldt ook 90 km, al rijden Tsjechen vaak harder. In dorpen is de maximaal toegestane snelheid 50, soms zelfs 40 km. Ook hier wordt gecontroleerd. 

In Tsjechië is het rijden met zelfs maar een druppel alcohol op verboden. Rijden onder invloed is op eigen risico. Ook hier staan boetes op!

Geld

Indien jullie voor onderweg Tsjechische kronen nodig denken te hebben, is het belangrijk deze van tevoren te bestellen bij de bank. Het is geen valuta die op voorraad is. In veel winkels en restaurants, ook langs de snelweg, kun je gewoon met Euro's betalen. Pinautomaten zijn hier genoeg. Informeer bij de bank welk daglimiet er geldt, zodat jullie niet voor verrassingen komen te staan. Bij gebruik van een creditcard kan soms om een pincode (door een pinapparaat worden gevraagd, soms hoef je alleen maar het bonnetje te tekenen. Ook is het mogelijk in sommige winkels met Euro's te betalen, maar dan wordt er wel een hoge koers berekend.

Op reis

Erg handig is een talenboekje. Zeer praktisch in het restaurant en de winkel. Te koop bij iedere boekhandel en de ANWB. Kosten bedragen ongeveer 5 euro. Als je daar dan toch bent, koop meteen een wegenkaart. Een navigatiesysteem is soms ook de weg kwijt. Er zijn 4 Radims in Tsjechië. Onze Radim is bij Luze, regio Chrudim. Let op!!! Wij zijn een dorpje (Radim) naast Luze, maar behoren tot de gemeente Luze. Kun je ons niet vinden?? Bel naar +31 251-714075 (ons speciale computernummer in Tsjechië !! Wel de + gebruiken en niet 00!!!! ) Wij helpen jullie dan bij ons te komen.

Informatie over Tsjechie en omgeving van de camping

Willen jullie alvast meer informatie over de omgeving in het Nederlands, neem dan een kijkje op www.czechtourism.com Stuur een mailtje en je krijgt documentatie in het Nederlands over de omgeving gratis thuis gestuurd. Nog een site over de omgeving in het Nederlands: www.oost-bohemen.info

Medicijnen

Bij gebruik van medicijnen, vraag dan aan de huisarts of apotheek een medicijnen paspoort. Onze artsen staan graag voor jullie klaar en het is fijn als zij weten wat er al gebruikt wordt en waar je eventueel allergisch voor bent. Wij hebben een Engels sprekende huisarts in een stadje vlakbij. Spreken jullie geen Engels? Dan gaat 1 van ons mee. Ook de EHBO in het ziekenhuis helpt graag en ze zijn er zeer vriendelijk en behulpzaam.

Boodschappen en openingstijden winkels in Tsjechie

Op zaterdag zijn de winkels om 11.00 uur s'morgens gesloten. Alleen de hele grote winkels zijn open. Deze zijn 7 dagen per week geopend. De meeste van 7.00 uur tot 22.00 uur. In Chrudim (18 km) bevinden zich hypermarkten zoals Lidl, Kaufland, Albert (Albert Heijn), Tesco, Penny, Plus en Billa. Er kan gewoon met de bankpas betaald worden. Ook is het mogelijk in euro's te betalen. Het wisselgeld krijgt je dan in Kronen terug. Je betaalt dan wel meer omdat de omrekenkoers altijd per bedrijf verschilt. Er is van alles te koop. Broodbeleg zoals gekleurde muisjes, hagelslag en vlokken kennen ze hier niet. Wel verkopen ze hier pindakaas en appelmoes. Hagelslag is wel te krijgen, maar wordt hier gebruikt om taarten te garneren. Ook luxe koeken zoals gangmakers, glacékoeken etc. zijn hier gewoon niet. Hier eten ze pennywafels of lekkere gebakjes. Deze zijn veelal met crème.

Feestdagen waarop winkels gesloten kunnen zijn:

1 mei: Dag van de Arbeid
8 mei: Bevrijdingsdag Tweede Wereldoorlog (1945)
5 juli: Dag van de Slavische Apostelen Cyrillus en Methodius
6 juli: Sterfdag van Jan Hus (1415)
28 september: Dag van de heilige Vaclav (935)

Ontbijt en de bakker

Wij hebben in het hoogseizoen een bakker die elke dag vers brood komt brengen. Bij te weinig animo kan het zijn dat we in de 1e of laatste weken van het hoogseizoen niet kunnen bestellen, Wij zitten aan een verplichte minimale afname.
Voor zaterdag, zondag en maandag moeten wij vrijdags in 1x opgeven. Die drie dagen mogen best verschillen in bestelling. Maandag t/m donderdag is iedere dag bestellen voor de volgende dag. Bestellen graag voor 10.00 uur. Willen jullie verse broodjes? Bestel voor aankomst dan hebben wij zeker brood voor als jullie er zijn. Wij verzorgen ook complete ontbijten in onze kantine.

Uit eten

Wij hebben 3 geweldige restaurants op 3 km in Luze. Het is heel goedkoop om uit eten te gaan.

Tot slot

Maak een aparte tas voor de zwemspullen. De kinderen vragen daar als eerste om op warme dagen. Als de kinderen lekker hun gang kunnen gaan, kunnen jullie rustig opbouwen of uitpakken.

Goede reis en tot ziens op onze camping!

Beschikbaarheid  Reserveer direct

fotoboek gr

Bekijk onze foto's

Bekijk alle foto’s van Camping Na Venkove en laat je inspireren voor je eigen vakantiefoto’s!

Bekijk onze foto's
video gr

Bekijk onze video

Bekijk onze video en laat je rondleiden over onze camping, neem een kijkje in de kantine en kijk mee tijdens het spelen.

Bekijk de video
tsjechie gr

Er op uit in Tsjechie

Ontdek Tsjechië tijdens je kampeervakantie op Camping Na Venkove, er is ontzettend veel te doen in de omgeving. Wij geven je vast enkele tips…

Ontdek de mogelijkheden

wistudatWist je dat...

  • Camping na Venkove op amper 800 km rijden van Nederland ligt
  • Je de mooiste wandel en fietstochten door de omgeving kunt maken
  • Midden in de Oost-Bohemen ligt, met de schoonste lucht van heel Tsjechië
  • Je in onze kalender kunt kijken wanneer er leeftijdsgenootjes op de camping zijn
  • Je gratis van wifi gebruik kunt maken

Ervaar de gastvrijheid op een Nederlandse camping in de prachtige omgeving van Tsjechië!

anwbcampcz50campingassist50huurtent50tentengids50boerencamping50campinginfo50logo 238x52vakantiemetkinderenminicampingcardsvrCampingNavigatoralan rogers logo new 640x438svr 50

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.

Sitemap | Ontwerp & realisatie TenZer