slogan

slogan

Zoek en boek je vakantie

De omgeving van Camping na Venkove: Oost-Bohemen

We hebben een mooie, zeer uitgebreide website voor jullie gevonden. Hierop vind je heel veel informatie over de omgeving in het Nederlands !! De website is informatief en interessant.
Bezoek de website

Voor een dagje uit kunnen jullie kiezen uit:

Podhura:

Bij Chrudim, Avonturen klimpark: 25 minuten rijden. Leuk voor iedereen. Klimmen, abseilen. Geopend van juni tot september van 10.00-17.00 uur.

Golfen in Tsjechie:

Kunětická Hora: half uur rijden. 18 holes Golfbaan, bij Pardubice, de grootste van Tsjechie

18holes championship golfbaan voldoet aan alle eisen en normen van een moderne golf complex van Europese en mondiale norm. De baan is ontworpen door een top Australische cursus architect Graham Marsh die meer dan 80 golfterreinen over de hele wereld heeft gebouwd. Door course duur, Kunětická Hora is een van de langste golfbanen in de Tsjechische republiek. De golfbaan Kunětická Hora behoort met zijn lengte van 5,565 m tot de langste in de Tsjechische Republiek. Voornamelijk het parcourse nummer 11 meet 5 600 m lang en het parcours nummer 17 meet 3, 205 m lang over het water is een duurtest. Het golfresort Kunětická Hora in Dříteč is klaar voor u om te genieten van uw tijd op de golfbaan - karren met navigatie, grote groene vlakten, paden, meren en bunkers. Er worden golfbenodigheden verhuurt en er zijn zelfs electrische voertuigen om het verplaatsen op het terrein te vereenvoudigen.
Bezoek de website

Skutec:

De unieke tentoonstelling over schoenmakerij en een steengroeve in Tsjechie ligt op ongeveer 10 minuten rijden van de camping, laat de historie zien van deze 2 ambachten in deze regio. Schoenen van hoge kwaliteit evenals eerste klas granieten straatstenen zijn geëxporteerd naar heel Europa. In het schoenmakers gedeelte van het museum, kun je een grote collectie schoenen zien in een schoenmakers werkplaats, oude schoenmakers machines en de grootste handgemaakte schoen welke vermeld is in het Tsjechische boek met records. In het steenhouwerij gedeelte van het museum kun je de verscheidenheid van de geologie in de regio zien en ook ervaren hoe hard en gevaarlijk het werk in de steengroeve was. Er zijn veel foto's, objecten en er is een (hoofdzakelijk openlucht) museum over de mijn. Daar kun je unieke machines zien; een kraan, een kabelbaan, steensnijmachines en een originle Smithy. Sommige machines mag je zelfs even proberen. Het museum besteedt ook aandacht aan twee beroemde Tsjechische componisten; V.J. Tomasek en V. Novak.
Bezoek de website

Nove Hrady:

Ongeveer 20 minuten rijden. Een mooi gerestaureerd "kasteeltje" met museum, exposities en restaurant. Achter het kasteeltje een leuk fietsenmuseum.
Bezoek de website

Toulovcovy Mastale:

Prachtig natuurgebied: ongeveer 25 minuten rijden. Een uniek complex van rotsformaties, diepe canyons, rotssteden, grotten en ook apart staande rotsen genoemd naar dingen waaraan ze doen denken (Het ei van Columbus, Het Pantserschip e.d.). Het hele gebied is doorweven met een dicht netwerk van wandelpaden met eigen markering waar men onderweg bij veel bronnen frisse kracht kan scheppen. Volgens een legende hield de roofridder Toulovec zich hier verborgen, maar nu hoef je voor hem niet meer bang te zijn en kun je zich zelfs wagen aan het bezoek van zijn woning.

Chrudim:

Ongeveer 20 minuten rijden het Poppenmuseum We proberen niet alleen het verleden en heden van het Tsjechische poppentheater weer te geven, maar ook dat van de poppenkunst van over de hele wereld.

Pardubice:

Museum waar ze gemberkoek figuren maken. Jullie krijgen op zeer leuke wijze het "ware" verhaal verteld van Hans en Grietje. Erg leuk voor de kinderen en een Hans en Grietje huisje aanschaffen maakt het verhaaltje af. ongeveer 45 minuten rijden.
Bezoek de website

Hlinsko Bethlem:

Ongeveer 1 uurtje rijden. Openluchtmuseum met mooie vakwerkhuizen. Leuk ingericht om een indruk te geven van het leven van vroeger. In het hoogseizoen af en toe een thema dag.
Bezoek de website

Dvur Kralove: Zoo

Ongeveer 1,5 uur rijden. Zeer mooie safari dierentuin, met rondritten in bus of jeep. Honden aangelijnd toegestaan. ( enkele vertrekken uitgesloten)
Bezoek de website

Kutna Hora:

Ongeveer 1 uur en een kwartier rijden. De zilvermijn, Rodelbaan, Kunstwerken van botten (museum in een kapel, zeer indrukwekkend)
Bezoek de website

Grotten in Blansko:

2 uurtjes rijden. Drie indrukwekkende grotten en een kloof . Één van de grotten heeft bezichtigingen met bootjes: in het hoogseizoen alleen op afspraak .
Bezoek de website (ook in het engels.)

Museum in Lethorad:

Ongeveer 1,5 uur rijden. Museum van gebruiksvoorwerpen van huishoudelijk tot professioneel gebruik. Je kunt hier de allereerste porta-potti ( campingtoilet ) zien! 5 etages hoog. Erg leuk. Zeer goed en gezellig restaurant ernaast.
Bezoek de website

Dinopark in Praag:

Ongeveer 2 uurtjes rijden. Dinopark Praag of BRNO. Dit is een themapark voor het hele gezin. Dinopark biedt een unieke tentoonstelling met levensgrote dinosaurussen zoals zij leefden op onze planeet miljoenen jaren geleden. De modellen zijn statisch, bewegend en met geluid. Dinopark biedt een speelplaats voor kinderen en paleontologische natuurpad. Grootste Apatosaurus model is 23 meter lang. Het Dinopark heeft een 3D-cinema met panorama projectie. Dinopark is geopend van april tot oktober. De toegangsprijs voor een volwassen is 150 czk, kinderen tot 3 jaar gratis, kinderen 3-15 jaar 100 czk, familie 400 czk.
Bezoek de website

Overige er op uit tips:

Mooie steden met winkels en musea:
Praag, Hradec Kralove, Litomysl enz.

Zwemmeren:
Wel een uurtje rijden, het meer van Sec of het meer van Milovy.

Zwembad:
Skutec, Chrudim, Vysoke Myto

Kartbaan:
Vysoke Myto

Skutec:
Rondvluchten in een 4-persoons vliegtuigje (Zlin)

fotoboek gr

Bekijk onze foto's

Bekijk alle foto’s van Camping Na Venkove en laat je inspireren voor je eigen vakantiefoto’s!

Bekijk onze foto's
video gr

Bekijk onze video

Bekijk onze video en laat je rondleiden over onze camping, neem een kijkje in de kantine en kijk mee tijdens het spelen.

Bekijk de video
tsjechie gr

Er op uit in Tsjechie

Ontdek Tsjechië tijdens je kampeervakantie op Camping Na Venkove, er is ontzettend veel te doen in de omgeving. Wij geven je vast enkele tips…

Ontdek de mogelijkheden

wistudatWist je dat...

  • Camping na Venkove op amper 800 km rijden van Nederland ligt
  • Je de mooiste wandel en fietstochten door de omgeving kunt maken
  • Midden in de Oost-Bohemen ligt, met de schoonste lucht van heel Tsjechië
  • Je in onze kalender kunt kijken wanneer er leeftijdsgenootjes op de camping zijn
  • Je gratis van wifi gebruik kunt maken

Ervaar de gastvrijheid op een Nederlandse camping in de prachtige omgeving van Tsjechië!

anwbcampcz50campingassist50huurtent50tentengids50boerencamping50campinginfo50logo 238x52vakantiemetkinderenminicampingcardsvrCampingNavigatoralan rogers logo new 640x438svr 50

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.

Sitemap | Ontwerp & realisatie TenZer